Krav Maga Netherlands hecht veel waarde aan de lessen voor kinderen. We geven daarom structureel les aan kinderen in het Krav Maga Kids Defense systeem.

Dit houdt in dat kinderen fysiek en mentaal worden voorbereid om van zich af te kunnen bijten indien nodig. We doen dit aan de hand van technieken bekend uit de verschillende vechtsporten. We vinden het belangrijk dat kinderen verbaal de problemen proberen op te lossen. Echter helpt praten niet meer en wordt de eerste klap uitgedeeld door de tegenstander dan moet een kind voor zichzelf op kunnen komen. Hiermee onderscheid Krav Maga Kids Defense zich van de vechtsporten en plaatst het zich als systeem in een afzonderlijk kader. Krav Maga is geen sport het is een Selfdefense systeem, waarbij een kind mentaal en fysiek leert vechten voor zijn  of haar leven.

De scenario’s die we gebruiken onderbouwen de doelstelling van het systeem, je kunt hierbij denken aan:

  • Fysieke aanvallen door 1 of meerdere personen op het schoolplein of daar buiten(ook onverwachts vanuit de dode hoek),
  • Pesten en treiteren, (een groot probleem)
  • Ontvoeringen, (wat te doen op het moment dat het gebeurd)
  • Benaderd worden door vreemden, (in relatie tot ontvoeringen)
  • Bedreigingen en aanvallen met een wapen (met name steekwapens op jongere leeftijd, helaas vuurwapens op latere leeftijd),
  • Situation awareness, (hoe stel ik mezelf op bij een bedreiging of aanval, hoe voorkom ik dat ik in een desbetreffende situatie verzeild raak),
  • etc…

Alles bij elkaar zijn het gebeurtenissen die diepe wonden kunnen nalaten en kinderen voor het leven kunnen tekenen.

Wij als Krav Maga-school hebben er voor gekozen om naast de volwassenen ook kinderen op te leiden om zich weerbaar te maken tegen dit soort zaken. Onze ervaring leert dat kinderen zelfverzekerder, bewuster, sterker en rustiger worden als ze Krav Maga beoefenen. Ook merken we dat kinderen meer voor elkaar over hebben en zich bewuster zijn van hun medemens.

Heeft u nog vragen neemt u dan gerust contact met ons op. U en uw kind zijn altijd welkom voor het deelnemen aan een gratis proefles.